child, reading, bible

aanraders

Ik haal veel energie uit het lezen van inspirerende boeken. Deze wil ik dan ook graag met je delen. Hieronder een selectie van boeken die ik interessant vind. 

profile_picture_symbol

Mindset – Carol S. Dweck

Mindset onderzoekt waarom je mentaliteit (manier van denken) bepaalt hoe je omgaat met moeilijke situaties en tegenslagen, evenals je bereidheid om met jezelf om te gaan en te verbeteren. Dit boek laat zien hoe je je doelen kunt bereiken door je manier van denken te veranderen.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

De meeste mensen deugen is een boek waarin Rutger Bregman het opneemt voor de mens. Het is een bijzonder toegankelijk huzarenstukje geworden, dat oproept om positief in het leven te staan en ervoor pleit om kritisch te zijn.

Na dit leven – Eben Alexander

Na dit leven. Het leven na de dood is een religieus, spiritueel en metafysisch begrip, waarbij er sprake van is dat het aan het lichaam gebonden bewustzijn van een mens niet eindigt bij het sterven, maar in een of andere vorm na het sterven voortgezet wordt.huzarenstukje geworden, dat oproept om positief in het leven te staan en ervoor pleit om kritisch te zijn.

De keuze – Edith Eger

De keuze. Edith Eger was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

So many books to enjoy, so little time